Начин на приготвяне
Измийте патладжаните, увийте ги в алуминиево фолио и печете в загрята фурна на 190 °C за около 1 час.
След това ги охладете, обелете и нарежете на големи кубчета.
Почистете гъбите, без да ги миете, махнете пънчетата и с малка лъжичка отстранете ребрата под гуглата.
Поставете гъбите в намазана с олио тава и ги печете в загрята на 190 °C за около 15 минути.
През това време в тиган загрейте олиото и изпържете лука, чесъна и пънчетата.
Поставете във всяка гъба получената смес, патладжаните и ги поръсете с настърганото сирене напълнените гъби.
Печете пълнените гъби Портобело с патладжани на 200 °C за около 10 минути..
Вижте още вкусни плънки за гъби, както и повече информация колко вкусни за гъбите Портобело.