Азу в татарски стил

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3473k8822
Азу в татарски стил
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Тайната на вкусното Азу се крие във ферментирал продукт."

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • картофи - 2 бр. средно големи
  • чесън - 10 скилидки
  • пшенично брашно - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • кисели краставички - 6 бр.
  • зелени подправки
  • зеленчуци - по желание пикантни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото за азу се нарязва на филийки и се слага в загрят с мазнина тиган и бързо се запържва до получаване на кафява коричка.

След това запърженото телешко се прехвърля в дълбок съд, налива се горещ бульон или вода, така че да се покрие изцяло месото, добавят се задушените домати и лук, както и нарязаните на филийки пресни домати и доматено пюре, съдът се захлупва с капак и се задушава на тих огън до готовност на месото.

След това бульонът се отцежда и с него се приготвя сос. Към соса се добавят предварително задушени (запържени с брашно) краставици, наситнен или счукан чесън, сол, черен пипер на зърна и дафинов лист.

Месото се залива с приготвения сос, добавят се нарязаните на ивички изпържени картофи, всичко се разбърква внимателно, захлупва се с капак и се оставя да къкри още половин час.

Връхната точка на това вкусно ястие е киселата краставичка.Това е твърде ярък компонент, който дава основната характеристика на Азу в татарски стил.

Маринованите краставици могат да бъдат заменени с мариновани домати, мариновани тиквички, разбира се, не е същото, но основното ще се запази.

Тайната на вкусното Азу се крие във ферментирал продукт.

Вижте също как да си направите телешки гулаш или любимото телешко осо-буко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: