Шишчета по татарски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Шишчета по татарски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
15
"Шишчета нижем ние тук, тежка работа, ама после всички ще искате да ядете"

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 1 кг., филе
  • олио - 100 мл.
  • лук - 150 гр.
  • пушено свинско филе - 300 гр.
  • сланина - 150 гр.
  • ориз - 150 гр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме овнешкото филе от жилките и го нарязваме на парчета за шишчета - като тънки филийки.

Приготвяме марината от олиото, сол, нарязания лук, магданоза и лимоновия сок. Държим месото в нея за поне 2 часа.

Намокряме шишчетата и започваме да нанизваме месото, като го редуваме с парченца сланина и пушено филе.

Печем на скара, като може редовно да мажем месото с маринатата.

Поднасяме шишчетата върху варен в овнешки бульон ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: