Начин на приготвяне
Картофите се измиват, поставят се до дъска и се режат на тънки филийки до височината на дъската, така не се разрязва целия картоф (или може да поставите картофа в дървена бъркалка).
В чиния се слага маслото (50 - 100 г според предпочитание) на стайна температура, смесва се с останалите подправки заедно с чесъна и картофите се мажат обилно, като разделяте, да има равномерно върху и в картофите.
Поставят се в предварително намазнена или с хартия за печене тава и се покриват с алуминиево фолио.
Пекат се картофчетата до готовност (средно 60 минути, но зависи от размера на картофите), след което се маха фолиото и се оставят да хванат лек загар.
Забележка: Подберете еднакви по размер картофи за равномерно изпичане.
Хапнете си вкусни картофи ветрило на фурна.
Вижте също как да си направите пълнени картофи с кайма на фурна или любимите картофи соте на фурна.
Коментари