Начин на приготвяне
Измийте картофите, обелете ги и отново ги изплакнете. Всеки картоф нарежете на тънки кръгчета с дебелина около 5 мм, като ножът не бива да стига до основата на картофа.
Нарежете чесъна на тънки филийки, а пушеното сирене на тънки кръгчета. Вместо пушено сирене може да използвате колбас по избор.
Между отделните резени на всеки картоф слагайте по филийка чесън и пушено сирене. Загрейте зехтина с малко лимонов сок и полейте картофите, които вече сте подредили в тава.
Поръсете ги с подправките и сол на вкус. Сложете картофите на ветрило да се изпекат за около 50-60 минути в предварително загряна фурна. По време на печенето на няколко пъти ги поливайте с мазнината от тавата.
Готовите ветрила от картофи извадете, поръсете с малко настърган кашкавал и върнете за 2 минути да се запекат.
Коментари