Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребърца с пресни картофи на фурна

Свински ребърца с пресни картофи на фурна

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
3313k6853
Свински ребърца с пресни картофи на фурна
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Сочни свински ребърца с пресни картофи на фурна - истинско кулинарно съвършенство и идеален завършен на всяка вечер."

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • пресни картофи - 700 г
  • чесън - 3 скилидки
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 10 бр. зърна
  • бахар - 10 бр. зърна
  • червен пипер - 2 с.л.
  • пипер меланж - 1 щ.
  • хималайска сол - на вкус
  • олио - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • чубрица - 1 щ. ронена
  • мащерка - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете пресните картофи на едро. Ако обелката им е много тънка, може само да ги измиете хубаво, без да ги белите. Сложете ги в купа и прибавете към тях хималайска сол, червения пипер, пипер меланж, чубрица и олио и ги оваляйте добре.

В друга купа сложете ребърцата и ги овкусете с хималайска сол, пипер меланж, мащерка, мед и червен пипер. Добавете малко олио и разбъркайте. Оставете ги така за кратко.

Пригответе си тава за печене. Намазнете дъното и стените и наредете картофите. Върху тях сложете свинските ребра за печене. Прибавете дафиновите листа, целите скилидки чесън и зърна черен пипер и бахар. Отгоре поръсете със сол на вкус.

Печете свинските ребра с картофи на фурна на 200 градуса за 45 мин. Бон апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: