Начин на приготвяне
Обелете и нарежете пресните картофи на едро. Ако обелката им е много тънка, може само да ги измиете хубаво, без да ги белите. Сложете ги в купа и прибавете към тях хималайска сол, червения пипер, пипер меланж, чубрица и олио и ги оваляйте добре.
В друга купа сложете ребърцата и ги овкусете с хималайска сол, пипер меланж, мащерка, мед и червен пипер. Добавете малко олио и разбъркайте. Оставете ги така за кратко.
Пригответе си тава за печене. Намазнете дъното и стените и наредете картофите. Върху тях сложете свинските ребра за печене. Прибавете дафиновите листа, целите скилидки чесън и зърна черен пипер и бахар. Отгоре поръсете със сол на вкус.
Печете свинските ребра с картофи на фурна на 200 градуса за 45 мин. Бон апетит!