Начин на приготвяне
Нарежете патладжаните на тънки филии по дължина (около 0.5 см дебелина). Посолете ги леко и оставете да починат 20 минути, за да се махне горчилката. След това ги изплакнете и подсушете.
Гриловайте или изпържете филийките патладжан на грил тиган с малко зехтин до златисто, примерно по 2-3 минути от всяка страна. Оставете ги да изстинат.
Нарежете спанака на ситно и го запържете в 1 с.л. зехтин с нарязаните скилидки чесън, докато омекне. Оставете да изстине леко.
В купа смесете рикотата, спанака, яйцето, солта, черния пипер и настъргания пармезан. Разбъркайте добре.
Върху всяка филия патладжан поставете по лъжица от сместа и внимателно навийте на рула.
Наредете рулцата от патладжан със спанак и рикота в подходяща тава за печене и да ги запечете за 15 минути на 180°C.
Сервирайте рулцата с домашен доматен сос и ги поръсете с настърган пармезан.
Вижте също как да си направите пълнен патладжан с кайма или любимата разядка с патладжан.