Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Патладжанени рулца с пълнеж от рикота и спанак

Патладжанени рулца с пълнеж от рикота и спанак

AdminAdmin
Администратор
37712554
Патладжанени рулца с пълнеж от рикота и спанак1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Рулца от патладжан с богата плънка от спанак и рикота, които можете да сервирате и на най-претенциозните гости."

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 средни
  • рикота - 200 г
  • пресен спанак - 200 г
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • настърган пармезан
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • За соса
  • доматен сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на тънки филии по дължина (около 0.5 см дебелина). Посолете ги леко и оставете да починат 20 минути, за да се махне горчилката. След това ги изплакнете и подсушете.

Гриловайте или изпържете филийките патладжан на грил тиган с малко зехтин до златисто, примерно по 2-3 минути от всяка страна. Оставете ги да изстинат.

Нарежете спанака на ситно и го запържете в 1 с.л. зехтин с нарязаните скилидки чесън, докато омекне. Оставете да изстине леко.

В купа смесете рикотата, спанака, яйцето, солта, черния пипер и настъргания пармезан. Разбъркайте добре.

Върху всяка филия патладжан поставете по лъжица от сместа и внимателно навийте на рула.

Наредете рулцата от патладжан със спанак и рикота в подходяща тава за печене и да ги запечете за 15 минути на 180°C.

Сервирайте рулцата с домашен доматен сос и ги поръсете с настърган пармезан.

Вижте също как да си направите пълнен патладжан с кайма или любимата разядка с патладжан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: