Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Патладжанени рулца с пилешки гърди

Патладжанени рулца с пилешки гърди

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Патладжанени рулца с пилешки гърди
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
21/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Крехко, сочно и ароматно патладжанено вълшебство, което ще ви вземе ума"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • пилешки пържоли - 250 г тънки
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • магданоз - щипка
  • домати - 2 бр.
  • доматено пюре - 1 к.ч.
  • вода - 1 к.ч.
  • сол
  • зехтин
  • босилек - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана по дължина на тънки резени, след което го изпечете на грил тиган.

Наредете го в чиния и посолете, поръсете с предварително нарязаните чесън и магданоз. Всяко парченце патладжан полейте със зехтин.

Изпечете и пилешките пържолки на грил тигана, докато са още топли ги посолете и полейте със зехтин.

Сложете всяка пържола между два резена патладжан, след което внимателно завийте на рулца. Забодете с дървено шишче или клечки за зъби.

Следва приготвянето на соса. Запържете скилидка чесън в зехтин, добавете доматите (нарязани на кубчета и с отстранени семки), водата и доматеното пюре.

Овкусете със сол, сложете капак и гответе докато сосът остане на мазнина.

Сипете доматения сос в чиния за сервиране, наредете рулцата отгоре, украсете с пресен босилек и поднесете Патладжанените рулца с пилешки гърди веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: