Начин на приготвяне
Нарежете патладжана по дължина на тънки резени, след което го изпечете на грил тиган.
Наредете го в чиния и посолете, поръсете с предварително нарязаните чесън и магданоз. Всяко парченце патладжан полейте със зехтин.
Изпечете и пилешките пържолки на грил тигана, докато са още топли ги посолете и полейте със зехтин.
Сложете всяка пържола между два резена патладжан, след което внимателно завийте на рулца. Забодете с дървено шишче или клечки за зъби.
Следва приготвянето на соса. Запържете скилидка чесън в зехтин, добавете доматите (нарязани на кубчета и с отстранени семки), водата и доматеното пюре.
Овкусете със сол, сложете капак и гответе докато сосът остане на мазнина.
Сипете доматения сос в чиния за сервиране, наредете рулцата отгоре, украсете с пресен босилек и поднесете Патладжанените рулца с пилешки гърди веднага.