Пържоли с чесън и орехи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3229k
Пържоли с чесън и орехи1 / 2
15/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пържоли - 1 кг телешки или свински
  • мазнина
  • сол
  • черен пипер
  • брашно
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • орехи - 60 г счукани или повече
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте пържолите, измийте ги хубаво под студена вода и ги подсушете. Хубаво ги овкусете със сол и черен пипер от двете страни.

Потапяйте ги в брашно и ги изпържете в сгорещена мазнина от двете страни.

След като пържолите са готови, в мазнината долейте малко гореща вода и прибавете счукан чесън и орехи. След като сосът заври, върнете пържолите и ги покрийте с капак, за да се задушат.

Готовите пържоли поднесете с гарнитура от картофено пюре, кисело зеле, салата и червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: