Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Скалопини с чесън, мащерка и масло на тиган

Скалопини с чесън, мащерка и масло на тиган

Elena TodorovaElena Todorova
Иноватор
9991k5
Скалопини с чесън, мащерка и масло на тиган3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Открийте вкуса на морето с тези изискани скалопини, приготвени с ароматен чесън, мащерка и масло."

Необходими Продукти

  • миди скалопини - 12 големи (Сен Жак)
  • масло - 3 с. л.
  • чесън - 3 скилидки
  • прясна мащерка - 1 с. л. (или ½ ч. л. суха)
  • сол
  • черен пипер
  • лимон
  • пресен магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте голям тиган на средна температура. В тигана разтопете маслото, добавете пресования чесън и мащерката. Гответе за 1-2 минути, докато започне да се ароматизира маслото.

Посолете и поръсете скалопините с малко сол и черен пипер. Поставете ги в тигана и ги гответе по 2-3 минути от всяка страна, докато станат златисти и се сготвят.

Извадете скалопините от огъня , гарнирайте с резени лимон и нарязан магданоз. Приятен апетит!

Вижте също как да си приготвите скалопини с бекон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: