Молдовска пилешка супа

КорнелияКорнелияНовак
23/11/2014
"Предизвикваме ви да откриете три разлики между молдовската пилешка супа и българската "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 093
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете почистеното пиле и дреболиите в тенджера със студена вода и възварете.

След малко добавете нарязаните и изпържени в масло лук, целина, моркови, магданозено коренче, както и оцета.

Варете на тих огън до омекване. Прецедете и оставете бульона да изстине, отстранете мазнината.

Възварете отново бульона, прибавете нарязаните картофи, черен пипер и варете до омекването им.

Налейте прясното мляко, сметаната, добавете месото и затоплете. Преди поднасяне поръсете супата със ситно нарязан копър или магданоз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар