Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Молдовска пилешка супа

Молдовска пилешка супа

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Молдовска пилешка супа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Предизвикваме ви да откриете три разлики между молдовската пилешка супа и българската"

Необходими Продукти

  • пиле - около 1 кг
  • магданоз - 1 корен
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 парченце
  • картофи - 350 г
  • вода - 2 л
  • оцет - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • копър - 1 стрък /може магданоз/
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете почистеното пиле и дреболиите в тенджера със студена вода и възварете.

След малко добавете нарязаните и изпържени в масло лук, целина, моркови, магданозено коренче, както и оцета.

Варете на тих огън до омекване. Прецедете и оставете бульона да изстине, отстранете мазнината.

Възварете отново бульона, прибавете нарязаните картофи, черен пипер и варете до омекването им.

Налейте прясното мляко, сметаната, добавете месото и затоплете. Преди поднасяне поръсете супата със ситно нарязан копър или магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: