Супа от лук с жълтъци

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Супа от лук с жълтъци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 3 големи глави
  • жълтъци - 2 бр.
  • мас - 40 г
  • хляб - 8 малки филийки бял
  • вода - 1.3 л
  • оцет - няколко капки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на тънки колелца, запържете го в сгорещената мас. Посолете и го задушете на тих огън в захлупен съд, докато се задуши и пожълтее.

Залейте го със студената вода, постепенно възварете на тих огън и варете 10-тина минути.

Разбъркайте жълтъците с оцет и малко бульон, изсипете ги постепенно в супата и подгрейте, но без супата да завира.

Поставете във всяка чиния по две филийки хляб, който е предварително изпечен във фурната. Залейте ги със супата и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: