Начин на приготвяне
Измийте агнешкото бутче, подсушете го и прорежете от предната страна, за да премахнете кокала. Разтворете месото и леко го начукайте, като овкусите със сол и пипер. Намажете вътрешността на месото с белтък и напълнете с плънката.
За плънката накълцайте ситно телешкото и го добавете към разбитото масло. Овкусете със сол, пипер, скълцан магданоз, 1 жълтък, накиснатия в мляко и отцеден хляб, както и настъргания лук и объркайте добре.
Разпределете в бутчето, завийте месото на руло, завържете с дебел конец и сложете месото да се запечата от всички страни в сгорещено масло. Добавете почистените и нарязани корени за супа.
Доливайте по малко вода и добавете виното, като задушите месото до омекване. След това го прехвърлете във фурната и запечете за 15 минути. Прецедете соса от тавата и го поднесете с агнешкото руло.