Начин на приготвяне
Зеленият лук, пресният джоджен, пресният девесил и киселецът се почистват, измиват и нарязват на дребно. Слагат се в дълбока тава и се смесват с измитят ориз.
Агнешкият комлект се почиства, измива добре и се сварява в подсолена вода. След като се сварят леко, дреболиите се нарязват и слагат в тавата с лука и ориза.
Дробинето се овкусява със сол и черен пипер, налива се малко олио, след което всичко се обърква.
Агнешкото месо се разрязва на порции, намазва се с мазнина, поръсва се със сол и черен пипер и се нарежда върху дробинето.
В тавата се наливат около три чаени чаши вода и се покрива с алуминиево фолио.
Агнешкото се слага да се пече във фурна на 200 градуса. Малко преди готовност се маха фолиото и ястието се допича.