Бабиното пиле фрикасе

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Бабиното пиле фрикасе3 / 3
24/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"Баба правеше невероятно вкусно фрикасе, а тайната беше в .... прочетете рецептата, за да разберете!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 бр.
  • корени - за супа (пащърнак, целина, магданозени корени)
  • масло - 8 с.л.
  • брашно - 4 с.л. с връх
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • магфаноз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилето да се вари в тенджера под налягане с едро нарязаните корени за супа, като може да добавите и морков и лук.

След това обезкостете пилето, нарежете го на парчета и сложете да се запържи в сгорещено масло. Готовото месо подредете в чиния и поръсете с малко сол и пипер.

Загрейте 4 с.л. масло и запържете вътре брашното, като разбърквате. Разредете я с прецедения пилешки бульон, докато се получи гладък сос. Оставете го да се вари известно време, като подправите със сол и пипер.

При непрекъснато разбиване застройте с разбитите жълтъци с лимонов сок. Поднесете с малко скълцан магданоз.

Тук можете да намерите и една доказана рецепта за пиле фрикасе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Росица Маринова
Росица Маринова
Аз лично го правя с малки изменения - вместо жълтъци слагам цели яйца , не слагам магданоз и варя месото чисто без подправки , като слагам при варенето на фрикасето зеленчуков микс Маги пиле :) :) :)
14.05.2020 12:50
Магфаноза
Магфаноза
Сигурни ли сте за магфаноза?
01.07.2015 18:34
7