Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва със задушени зеленчуци

Пъстърва със задушени зеленчуци

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пъстърва със задушени зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
1
"Знаете ли как изглежда перфектното здравословно ястие? Като тази пъстърва със задушени зеленчуци, която сме сервирали"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 1 голяма
  • олио
  • бахар
  • дафинов лист
  • лимони - сокът на 1 лимон
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • моркови - 10 малки морковчета
  • люти чушки - 3 бр.
  • тиквички - 1/2
  • портокали - няколко резена
  • копър
  • вино - 50 мл бяло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пъстървата, разрежете я и я осолето добре, овкусете и с черен пипер.

Намазнете тава и поставете пъстървата, като я поръсите с няколко листа бахар и дафинов лист. Залейте я с лимонов сок, покрийте леко с фолио и оставете така да престои за 15 минути.

През това време нарежете тиквичката на колелца. Загрейте в тиган малко мазнина и сложете всички зеленчуци да се задушат съвсем леко, като прибавите и бялото вино.

Пъстървата се пече на 170 градуса за около половин час.

Сервира се гарнирана със зеленчуците, няколко резена портокал и няколко стръка копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

тони
тони
Виж пак-има ги!
30.05.2013 19:09
1
Венета
Венета
Само че тази тиквичка нещо не я виждам спомената в нужноте за рецептата продукти...
27.03.2013 16:05
1