Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с лапад

Баница с лапад

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Баница с лапад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
"Пролетта е точното време да приготвите баница с лапад, защото тогава лападът е най-крехък и най-пълен с витамини"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет
  • яйца - 5 бр.
  • сирене - 300 г
  • лапад - 6 връзки
  • кисело мляко - 400 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • олио
  • яйца - 1 бр. за заливката
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч. за заливката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти без лапада се объркват, както при обикновена баница.

Изчистете лапада от средната жилка и сложете да се попари за минута.

Започнете да редите баницата в намазнена тава, като редувате кора, плънка и отгоре плътен слой с листа от лапада. През 3 кори се поръсва с олио.

Наредената баница се реже на парчета и се залива с разбитите мляко и яйца.

Печете на слаба фурна, на около 160 градуса. Така се надува максимално. Готовата баница се покрива с кърпа и се обръща върху малки чаши на обратно, докато изстине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
514
43
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

какво е лапад?
какво е лапад?
Какво е лапад?
09.01.2015 18:57
Силвена
Силвена
Беше много вкусно.
11.04.2012 11:59