Панирани хапки сирене

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Панирани хапки сирене2 / 2
27/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Такова мезе не се гледа, хапва се - с удоволствие и апетит"

Необходими Продукти

  • извара - 200 г
  • сирене - 250 г
  • синьо сирене - 50 г
  • кашкавал - 100 г
  • копър - 2 стръка
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • белтъци - 2 бр.
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • За панировката
  • бира - 100 мл
  • корнфлейкс - 2 с.л.
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът и сирената се настъргват на ренде. Добавете разбитите белтъци към тях и разбъркайте.

Прибавете ситно нарязаните копър и магданоз, както и черен пипер на вкус.

Оформете топчета с големината на орех, които се овалват в царевично брашно. Оставете ги за 30 минути в хладилник.

Пригответе панировка от двата вида брашно, разбитите жълтъци и бирата.

Всяко топче се потапя в нея и след това в счукания корнфлейкс.

Запържете ги в сгорещено олио. Страхотни панирани сиренца - поднесете със студена бира!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: