Шоколадов пудинг с амарант

misimisiНовак
30/11/2014
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 625
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг2.7 от 5

Необходими Съставки

  • кокосово мляко - 1 консерва или обикновено кондензирано мляко
  • захар - ¼ ч.ч.
  • амарант - ½ ч.ч.
  • канела - ¼ ч.л.
  • ванилия - ¼ ч.л. екстракт
  • шоколад - 100 г
  • царевично нишесте - 1 с.л. или арарут
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в подходящ съд на котлона кокосово мляко (може да използвате кондензирано или обикновено прясно мляко), захарта, амаранта, канелата и ванилията.

Бъркайте и след като заври, покрийте, намалете котлона и оставете да къкри за около 25-30 минути.

Снемете от котлона и добавете нишестето с шоколада, като разбъркайте, докато кремът се хомогенизира.

Пресипете в чиния и сложете в хладилника да стегне.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар