Ролад

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Ролад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • яйца - 6 - 7 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • бахар
  • лук - 2 - 3 глави
  • олио
  • хляб - 1 - 2 филии бял
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Объркайте каймата с 2-3 яйца, настъргания лук, накиснатия и изцеден хляб и подправките. Оставете да престои 1 час в хладилника.

Разстелете каймата върху кърпа, поръсена с брашно. В средата наредете едно до друго сварени яйца и завийте рулото с помощта на кърпата. Притиснете рулото добре, за да не се разтвори, докато се пече.

Сложете го в намазнена тава, намажете го отгоре с масло и сложете да се пече. От време на време го заливайте със соса от печенето.

Готовия ролад нарежете на филии и поднесете с гарнитура от салата, картофено пюре, сварен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: