Начин на приготвяне
Лукът се обелва и нарязва на ситно, зелена чушка, почистена от семена, се нарязва на малки кубчета, както и беконът.
В купа се омесва каймата с нарязаните зеленчуци, бекон, газирана вода.
Прибавят се подправките, сол на вкус, прясно смлян черен пипер, кимион и ронена чубрица.
Омесената каймата се завива с прозрачно фолио и оставяме на хладно за 1-2 часа.
С мокри ръце се оформят големи кюфтета около 90 грама едното. Загрява се грил тиган, намазнен с мазнина, и печем кюфтетата от двете страни до апетитен загар.
Обръщането става с щипка, без да се бодат, да не изтича сокът.
Сервираме кюфтетата с пресни зеленчуци според сезона.
Много са вкусни и сочни тези чорбаджийски кюфтета!
Добър апетит!