Печена патица

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3212k
Печена патица1 / 2
04/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"И докато патицата се пече във фурната, вие ще можа да приготвите вкусна гарнитура за нея!"

Необходими Продукти

  • патица - 1 бр.
  • масло
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително измийте и подсушете патицата, след което я натрийте със сол и прясно смлян черен пипер.

Намажете я отвътре с масло и я сложете в тава върху решетка. Сложете да се пече и периодично я мажете със смес от масло и мляко с помощта на четка.

След като патицата се изпече, оставете да се охлади и я нарежете. В соса в тавата сипете бялото вино с малко вода и деглазирайте и варете за няколко минути.

Може да поднесете печената патица с картофена салата или салата от краставици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
43
30
21
10
Дай твоята оценка: