Индийска супа с червена леща

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак769
06/12/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 107
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте топеното масло в голям тиган и изпържете вътре лука, чесъна, лютите чушки и куркумата. Пържете, докато лукът стане прозрачен на цвят.

Прибавете лещата. Сипете вода и оставете супата да се вари на слаб огън. Покрийте и варете, докато водата се поизпари.

След това свалете от огъня. Намачкайте лещата с изпъкналата част на дървена лъжица, за да получите гладка паста. Прибавете сол и разбъркайте добре.

Добавете останалите подправки. След това върнете супата върху котлона за още няколко минути. Сервирайте я гореща, поръсена с нарязания кориандър.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар