Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от Леща»Индийска супа с червена леща

Индийска супа с червена леща

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Индийска супа с червена леща3 / 3
06/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • масло - 1 с.л. топено
  • лук - 1 голяма глава, ситно нарязана
  • чесън - 2 скилидки, счукан
  • люти чушки - 1 бр. зелена, нарязана
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • червена леща - 85 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • домати - 400 г консервирани, нарязани
  • захар - 1/2 ч.л.
  • лимонов сок - на вкус
  • картофи - 2 бр. сварени
  • кориандър - няколко нарязани листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте топеното масло в голям тиган и изпържете вътре лука, чесъна, лютите чушки и куркумата. Пържете, докато лукът стане прозрачен на цвят.

Прибавете лещата. Сипете вода и оставете супата да се вари на слаб огън. Покрийте и варете, докато водата се поизпари.

След това свалете от огъня. Намачкайте лещата с изпъкналата част на дървена лъжица, за да получите гладка паста. Прибавете сол и разбъркайте добре.

Добавете останалите подправки. След това върнете супата върху котлона за още няколко минути. Сервирайте я гореща, поръсена с нарязания кориандър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: