Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Печено пиле с плънка от кашкавал

Печено пиле с плънка от кашкавал

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Печено пиле с плънка от кашкавал1 / 2
06/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Защото не всички печени и пълнени пилета са еднакви - някои просто не може да забравите"

Необходими Продукти

  • пиле - 800 г
  • кашкавал - 50 г
  • масло - 80 г прясно
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте пилето, след което го подсушете с кърпа и поръсете отвътре с черен пипер.

Плънката от ситно настъргания кашкавал се поставя на пластове в пилето, между които се слагат по 2-3 лъжички масло. Зашийте отвора с конец.

Намажете пилето с масло, посолете и го натрийте с червен пипер. Поставете го в леко намаслен плик за печене и завържете.

Сложете го в намазнена тавичка, в която се сипва малко вода и се пече в умерено загрята фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: