Начин на приготвяне
Нарежете кромида на дребно и го задушете, добавете каймата и пържете докато тя стане на трохи, посолете и подправете с черен пипер и чубрица, махнете от котлона и добавете нарязаното топено пушено сирене, настържете кашкавала.
Вземете пилето, посолете го леко от вътрешната страна, напълнете го с плънката от каймата, отлепете леко внимателно кожата му и внимателно разпределете кашкавала под нея.
Сложете пълненото пиле в тавичка, смесете майонезата с червения пипер и намажете пилето от всички страни.
Налейте бирата, малко вода и малко мазнина, печете под фолио за около 40 мин, след това свалете фолиото и допечете до готовност.
По желание може да добавите картофи отстрани в тавичката до печеното пиле.
Пилето с двойна плънка е супер вкусно.