Пиле с хлебна плънка

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Пиле с хлебна плънка1 / 2
30/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • хляб - 3‐4 филии, без кората
  • карантия - 150 г гъши дреболии
  • печурки - 100 г
  • шунка - 150 г
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • масло - 1 с.л.
  • бадеми - 2 с.л. счукани
  • яйца - 1 бр.
  • вино - около 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филиите хляб се разрязват на две и се натопяват във виното. Дреболиите и печурките се измиват и се нарязват на ситно, а шунката‐на кубчета.

Запържват с в маслото. Прибавят се отцедените филии хляб, солта, черният пипер, джинджифилът, бадемите и яйцето.

Разбърква се добре и се пълни пиле. То се пече в плик или по удобния за вас начин в загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Рецептата е на ниво браво.
Няма да е зле ако към плънката прибавиш малко магданоз и ако към края на печенето полееш с бира за вкус и аромат - само предлагам.
14.02.2016 00:32