Начин на приготвяне
Накисва се сухият нахут във вода и малко сода за 10-12 часа и слънчогледът за 1-2 часа.
Тиквичките се обелват, рендосват и се посоляват.
След около 15 минути се изстискват от сока и се използват само тиквичките.
Нахутът се изплаква и се пасира, след това се разбърква с нарязаните или пасирани зеленчуци, подправките и яйцето.
Слънчогледът се оставя цял за хрупкавост.
Оформят се нахутените кюфтета и се пекат в намазана с олио тава или върху хартия за печене.
Зеленчуковите кюфтета се пекат за 30 мин в загрята фурна на 200 градуса до златисто, като ако се налага, се обръщат!
Кюфтетата с нахут и зеленчуци вървят със сос!
Приятно хапване!