Печени зеленчуци с мащерка

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Печени зеленчуци с мащерка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 115 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • мащерка - 2 с.л. листа (прязна)
  • лук - 1 бр. червен
  • тиквички - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. жълта
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • пармезан - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на дебели резени и ги подредете върху решето, като преди това ги посолите. Оставете патладжаните за 10 минути, след което ги подсушете с кухненска хартия.

През това време разбийте яйцето и постепенно прибавете брашното и малко мляко. Постепенно добавете останалото мляко, мащерката и подправете на вкус. Оставете готовата смес на хладно.

Предварително загрявате фурната на 220 градуса. Нарежете лука и чушките на четвъртини, а тиквичките на колелца. Сложете олиото в тавичка за печене и я поставете във фурната, за да се затопли. След това сложете и зеленчуците, включително и патладжана и ги оваляйте в мазнината.

Оставете зеленчуците да се пекат около 20 минути. Когато олиото е вече добре загряло, изливате приготвената по-рано смес върху зеленчуците.

Върнете тавичката за още 30 минути във фурната. Трябва ястието да бухне и да стане златисто – тогава намалете на 190 градуса и оставете да се пече още 10-15 минути. Поръсете с пармезана, подправките и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: