Английски пай с пилешки дробчета
English Pie with Chicken Livers
gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Английски пай с пилешки дробчета

Английски пай с пилешки дробчета

ЕленаЕлена
Чирак
6235875436
Английски пай с пилешки дробчета1 / 2
07/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5-6
"Английската кухня изумява с любовтта си към дреболиите, но има защо! Открийте и Вие тук"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 г или повече (спрямо тавата за печене)
  • пилешки дробчета - 500 г
  • лук - 3 по - големи глави
  • чушки - 1 бр. червена
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • печурки - 5 - 6 средно големи
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • къри - на прах
  • джоджен
  • сол
  • червено вино - около 150 мл
  • олио
  • магданоз
  • яйца - 1 бр. за намазване на тестото
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган се запържва лукът, нарязан на полумесеци. Към него се добавя чесънът и червената чушка. Когато поомекнат се добавят пилешките дробчета.

След около минута-две, когато дробчетата се стегнат, се добавят гъбите и подправките (чубрицата, кърито, гьозум, сол, пипер, червен пипер) и се изчаква отново минута-две, като се разбъркват добре продуктите.

Към тях се добавя и червеното вино и се изчаква около 5-мин то да изври, така че сместа да остане сравнително без сос. Отделете от котлона като поръсите с прясно нарязан на ситно магданоз.

Разточете бутер тестото, така че по-голямата част от него да послужи за основа, която постилате в средно-голяма тава. Върху него нанасяте плънката, като с решетъчна лъжица се стараете в сместа да няма сос.

Разточвате капачето от бутер тесто и покривате плънката отгоре. Може да я украсите с ивички от нож и по мотив, който ви допада.

Отгоре намазвате с разбит жълтък и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна докато тестото се изпече и придобие коричка. Сервира се със свежа салата и чаша червено вино. Да ви е сладко ! :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: