Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Трюфели по италиански

Трюфели по италиански

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Трюфели по италиански1 / 2
08/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • манатарки - 200 г
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 2 с.л. скълцан
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • сол
  • брашно - при нужда
  • кашкавал - 60 г настърган
  • галета - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината в дълбок съд на котлона и запържете, като добавяте последователно скълцания лук, нарязаните гъби, подправките и накрая магданоза.

Залейте ги с малко водичка и задушете до омекване, без да бъркате. Снемете от котлона и пюрирайте сместа. Овкусете с малко лимонов сок и настърган кашкавал.

Ако сместа е прекалено рядка, добавете малко брашно. Оформете топчета, които оваляйте в галета и изпечете до лек загар в тавичка във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: