Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Италиански трюфели от шоколад

Италиански трюфели от шоколад

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Италиански трюфели от шоколад1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Страхотни трюфелчета с мнооого шоколад"

Необходими Продукти

  • тъмен шоколад - 175 г
  • бадемов ликьор - 2 с.л.
  • масло - 40 г неосолено
  • захар - 50 г
  • бадеми - 50 г смлени
  • шоколад - 50 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът се натрошава и се разтопява с ликьора.

Прибавя се маслото и се бърка, докато се разтопи.

Слагат се захарта и бадемите.

Охлажда се, докато се втвърди, така че да се оформят 24 топчета, които се овалват в настърган шоколад.

Охлаждат се бонбоните, докато шоколадът се втвърди.

Италианските трюфели от шоколад са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: