Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пици по италиански

Пици по италиански

Пици по италиански
Снимка: Радомира Михайлова
1 / 6
06/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • за тестото
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч
  • яйца - 1 бр.
  • мая - 1 бр. суха на Йоткер
  • сол - 1 щипка
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • брашно - до меко нелепнещо тесто
  • за пицата
  • шунка - 200 г(моята е вита жарена)
  • гъби - 5 бр. средни
  • гауда - около 150 г
  • кашкавал - около 100 г - може и едам
  • моцарела - 1 пликче
  • домати - 1 малка консерва
  • риган - за поръсване
  • зехтин - за намазване
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Меси се в машина за хляб или в тестомесачка. Може и на ръка, но става по-хубаво машинно. Тук не важи това за подготовката на маята, за това просто слагате всички съставки без брашното, смесвате ги добре и почвате да добавяте брашно до желаната консистенция.

Разделяте тестото на 3 топки и ги завивате в намазнени със зехтин парчета стреч фолио. Слагате ги в хладилника да престоят за около 30 мин., а през това време си нарязвате и подготвяте съставките за отгоре.

Кашкавала го стържете на ситното ренде, шунката на много тънко се реже (в моя случай наготово от магазина), гъбите цели напречно и на немного тънко се режат, да не се загубят, като се изпекат.

Доматите, ако са от варианта на кубчета, съвсем леко ги намачквате и овкусявате със сол, риган и зехтин. Ако са домашни, с малко магданозец са готови направо за разстилане върху блата, като само се добавят подправките.

Блатовете се разпъват с ръце и пръсти с помощта на малко брашно, оставя се леко надигнато ръбче, разпъвате ги с размера на тавичките ви, и след това ги слагате в тях, като тавата трябва да е добре омазнена.

Пекат се на предварително загрята фурна на около 220 градуса, без вентилатор. Гледайте блатът ви да не е дебел, а само ръбчетата да са леко надигнати като на снимката.

Когато ги извадите от фурната, намажете крайчетата със зехтин. Първата пица е само с моцарела отгоре, а другите две са с шунка, кашкавал и гъби. В центъра има яйце, което се чуква по средата на печенето. Кашкавалът се слага върху доматите, под другите съставки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: