Свински суджук

ИларияИлария
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
09/12/2014
"Най-вкусният суджук трябва да се закачва най-високо Само така ще може да го опазите за по-дълго време "
Приготвяне80 мин.
Общо80 мин.
Порции12 бр.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо44 515
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 3.5 кг
  • сланина - 1 кг
  • сол - 160 г
  • черен пипер - 16 г
  • черва - тънки говежди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В машинка за месо смесете месото и сланината три пъти. Получената смес овкусете и добре размесете с подправките.

Напълнете червата и ги прегъвайте на интервали. Готовите суджуци сложете между 2 дъски и сложете тежест отгоре, за да могат да се слегнат.

На следващия ден пригладете суджуците с точилка, за да може плънката да се разпредели равномерно, и ги окачете да се сушат на сухо и проветриво място.

Рейтинг

5 3
4 0
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Сергей Анчев
Сергей Анчев
20.11.2016 09:45
А къде са подправките?
Май само хабим материала.
7
0
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
10.07.2016 10:52
В началото на демокрацията и аз направих домашна луканка, като си купих месо от пазара.
1
1