Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кокошка с кисело зеле

Кокошка с кисело зеле

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Кокошка с кисело зеле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"И пиле със зеле не е зле, но никога не може да стане толкова вкусно, колкото кокошката с кисело зеле"

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 бр. или по - едро пиле
  • лук - 3 глави
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 - 2 с.л.
  • ориз - 2 ч.ч.
  • кисело зеле - 1 зелка
  • масло - 200 - 250 г или мас
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В олиото запържете нарязания лук и добавете измития ориз. Запържете, докато стане стъклен, поръсете с подправките и долейте 1 ч.ч. вода. Варете, докато оризът набъбне.

Напълнете с ориза почистената, измита и осолена леко кокошка и я зашийте.

Накълцайте киселата зелка и я запържете в маслото, като накрая поръсите с червен пипер. Сипете зелето в тавичка, отгоре сложете кокошката, намажете я с олио и червен пипер и покрийте със зелеви листа.

Изпечете кокошката в умерена фурна, като от време на време я мажете с масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: