Кокошка със зеле

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Кокошка със зеле1 / 2
02/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 домашна
  • зеле - 1 зелка
  • домати - 1 червен
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 глава зрял
  • люти чушки - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • магданоз - 3 стръка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената кокошка се порционира и се слага да се вари в тенджера. След кипване варете още 1 час, като посолите по време на варенето и отпенвате.

Сварената кокошка извадете, а зелето накълцайте. Претрийте го в голяма тава с малко сол и нарязания домат. Прибавете към него настърган морков и настърган лук. Поръсете с чубрица, червен пипер и добре объркайте.

Прехвърлете зелето в гювеч и добавете порциите пилешко. Долейте около 3 ч.ч. прецедения кокоши бульон и добавете и малко мазнина.

По желание може да добавите една люта чушка, за по-пикантен вкус. Сложете капака на гювеча и оставете да се пече около 80-90 минути, като последните 10 печете без капак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: