Бърза туршия с натриев бензоат

РангелРангел
Новак
2
1
4
11/12/2014
"Раз-два-три, туршията сложи, четири-пет-шест, кой ще дойде на гости днес"
Приготвяне80 мин.
Готвене10 мин.
Общо90 мин.
Порции10 буркана
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо26 865
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се зелето, карфиолът, зелените домати, морковите, камбите и кервизът и се слагат в голям съд.

Ако камбите са ви в повече, може да ги намалите и да допълните със зеле или карфиол.

В друг съд смесвате водата, оцета, солта, захарта и бъркате до разтопяване. След като са се разтопили солта и захарта, се добавя натривият бензоат, разбърквате за малко и изсипвате маринатата в трушията.

Забележка: Натриевият бензоат не се разтваря веднага като се изсипе - в туршията се разтапя постепенно.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар