Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Бърза туршия с натриев бензоат

Бърза туршия с натриев бензоат

РангелРангел
Новак
22
Бърза туршия с натриев бензоат1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10 буркана
"Раз-два-три, туршията сложи, четири-пет-шест, кой ще дойде на гости днес"

Необходими Продукти

  • зеле - 2 кг
  • карфиол - 2 кг
  • зелени домати - 1 кг
  • камби - 2 кг
  • моркови
  • целина
  • За Марината
  • вода - 10 ч.ч.
  • оцет - 4 ч.ч.
  • сол - 1 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • натриев бензоат - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се зелето, карфиолът, зелените домати, морковите, камбите и кервизът и се слагат в голям съд.

Ако камбите са ви в повече, може да ги намалите и да допълните със зеле или карфиол.

В друг съд смесвате водата, оцета, солта, захарта и бъркате до разтопяване. След като са се разтопили солта и захарта, се добавя натривият бензоат, разбърквате за малко и изсипвате маринатата в трушията.

Забележка: Натриевият бензоат не се разтваря веднага като се изсипе - в туршията се разтапя постепенно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: