Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Риба»Сос Тартар със сардини

Сос Тартар със сардини

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Сос Тартар със сардини2 / 2
12/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • сардини - 2 бр.
  • кисели краставички - 150 г
  • лук - 1 главичка
  • жълтъци - 3 бр.
  • олио - за гъста майонеза
  • захар - щипка
  • лимони
  • горчица
  • брашно - 30 бр.
  • масло - 30 г
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете рибките и ги сварете, след което пресовайте месото им. Скълцайте лука и киселите краствички.

Разбийте на гъста майонеза жълтъците с достатъчно олио и подправете с лимонов сок.

Направете светла запръжка от маслото и брашното и я разредете с млякото. Добавете сарделите, краставичките и лука.

Овкусете соса със сол, захар и пипер и го снемете от котлона. След като сосът изстине, го смесете бавно с майонезата и подправете с горчица.

Сос Тартар може да поднесете към риба, език и шунка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: