Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Сардини в червен сос

Сардини в червен сос

Ivana MirkovićIvana Mirković
Чирак
2310112
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сардини в червен сос
Снимка: Ivana Mirković
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вкусна и лека вечеря с аромати от Средиземноморието"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 1 бр.
  • домати - 4 бр.
  • олио - 20 мл
  • чесън - 1 с.л. на прах
  • сол - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лимон - 1 бр.
  • маслини - 10 бр.
  • сардини - 4 консерви
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете червената пиперка и доматите във фурната.

Изпечените чушки и домат обелете и ги блендирайте в блендера.

Изсипете олиото, чесън на прах, червения пипер, кимиона в блендер.

Смесете всички съставки.

Прехвърлете съставките от блендера в тигана, наредете сардините наполовина, украсете с маслини и резенчета лимон.

Гответе сардините в червен сос, докато течността се изпари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: