Голям и бухнал кекс

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
2k
3k
50
9k
13/10/2018
"Знаете, че когато става дума за кекс, размерът винаги има значение! Вкусът също!"
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо92 611
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера и содата.

Разбийте много добре яйцата със захарта, добавете постепенно олиото и разбийте добре.

Долейте базалкохолното и добавяйте постепенно брашното и хомогенизирайте. Ароматизирайте сместа с ванилия и отделете 1/2 от сместа, която трябва да объркате с какаото и орехи.

В намазнена по-голяма форма за кекс сипете светлата част, отгоре добавете внимателно тъмната и изпечете кекса в загряна предварително на 170 градуса фурна до суха клечка.

Охладете за известно време кекса във формат и го обърнете върху поднос. По желание може да го залеете с глазура.

Продълговата тефлонова форма за кекс - 30 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Продълговата тефлонова форма за кекс - 30 см
4.99 лв.
Виж ››

Кекс, хляб или друго - тази практична форма за кекс е префектна за приготвянето на всякакви печива, а вие ще останете очаровани от нейното качество

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар