Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Голям и бухнал кекс

Голям и бухнал кекс

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Голям и бухнал кекс2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
15
"Знаете, че когато става дума за кекс, размерът винаги има значение! Вкусът също!"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 2 и 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • лимонада - 1 и 1/2 ч.ч. безалкохолно
  • брашно - 3 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 ампула
  • какао - 2 с.л.
  • орехи - 1/2 ч.ч. начукани по едро
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера и содата.

Разбийте много добре яйцата със захарта, добавете постепенно олиото и разбийте добре.

Долейте базалкохолното и добавяйте постепенно брашното и хомогенизирайте. Ароматизирайте сместа с ванилия и отделете 1/2 от сместа, която трябва да объркате с какаото и орехи.

В намазнена по-голяма форма за кекс сипете светлата част, отгоре добавете внимателно тъмната и изпечете кекса в загряна предварително на 170 градуса фурна до суха клечка.

Охладете за известно време кекса във формат и го обърнете върху поднос. По желание може да го залеете с глазура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: