Кисел от ябълки

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Знаете, че е най-вкусен, когато се изстуди, затова приберете лъжиците и се въоръжете с търпение"

Необходими Продукти

  • ябълки - 400 г
  • вода - 1 л
  • нишесте - 50 г
  • захар - 180 г
  • лимонтузу
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ябълките и без да махате кората и семената, ги нарежете и ги сложете да се варят, докато омекнат.

След това ги претрийте през гъста цедка. Размийте нишестето в малка част от охладената отвара от варенето.

Останалата отвара подсладете със захарта и сложете да заври, след което добавете размитото нишесте. Бъркайте, докато заври и се сгъсти.

След като снемете от котлона, подкиселете с малко разтворено във водичка лимонтузу.

Разсипете кисела в купички и оставете да се изстуди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
бебешока ми първо наистина се скиселчи пък после включи и си го изяде целия :)
08.05.2016 08:20