Кисел от ябълки

TanichkaTanichkaНовак
13/12/2014
"Знаете, че е най-вкусен, когато се изстуди, затова приберете лъжиците и се въоръжете с търпение "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 917
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ябълки - 400 г
  • вода - 1 л
  • нишесте - 50 г
  • захар - 180 г
  • лимонтузу
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ябълките и без да махате кората и семената, ги нарежете и ги сложете да се варят, докато омекнат.

След това ги претрийте през гъста цедка. Размийте нишестето в малка част от охладената отвара от варенето.

Останалата отвара подсладете със захарта и сложете да заври, след което добавете размитото нишесте. Бъркайте, докато заври и се сгъсти.

След като снемете от котлона, подкиселете с малко разтворено във водичка лимонтузу.

Разсипете кисела в купички и оставете да се изстуди.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
08.05.2016 08:20
бебешока ми първо наистина се скиселчи пък после включи и си го изяде целия :)
0
0