Агнешки шишчета с глазура от нар

14/12/2014
Jan
отJanНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо418
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 800 г
  • чесън - 4 скилидки
  • нар - 200 мл сок
  • кафява захар - 3 с.л. меласа
  • хвойна - 4 плодчета, натрошени
  • шарен пипер - 10 зърна, счукан
  • За глазура
  • кафява захар - 4 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • мед - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на кубчета и го мариновайте за 1 нощ в смес от смлян чесън, сока от нара, кафявата захар, счуканите плодчета хвойна и шарения пипер.

Разбъркайте съставките за глазурата добре. Нанижете месото на дървени шишчета, които сте накиснали предварително в студена вода. Намажете шишчетата обилно с марината.

Изпечете ги на намазнена скара около 15 минути, като ги обръщате често и ги мажете с маринатата.

Поднесете агнешките шишчета с глазура от нар с подходяща салата.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар