Пияни гъби

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пияни гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
95 мин.
Порции
2-3 буркана
"Ароматни гъби с лек алкохолен привкус, които ще придадат на ястията ви изискан вкус и аромат!"

Необходими Продукти

  • гъби - 1 кг
  • бяло вино - 2 ч.ч.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • лимонена киселина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистените, измитите и нарязани гъби се бланшират 5 минути във вряща вода, в която е добавена лимонена киселина.

Отцеждат се и се нареждат в буркани. Поръсват се с черен пипер на зърна. Заливат се със смес от водата и виното, към която е прибавена солта.

Бурканите се затварят и стерилизират 60 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
41
32
20
10
Дай твоята оценка: