Пияни курабийки

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Пияни курабийки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20-25 бр.

Необходими Продукти

  • бяло вино - 200 мл
  • мас - 300 г разтопена
  • ванилия - 2 пакетчета
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • брашно
  • мармалад - шипков за слепване
  • пудра захар - за овалване
  • мазнина - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме виното със свинската мас и постепенно добавяме пресятото със содата брашно и ванилията. Омесваме умерено меко тесто, оформяме го на топка и го разточваме на кора върху поръсена с брашно повърхност.

С формички изрязваме курабийки и ги подреждаме в намаслена тава. Печем в предварително загрята умерена фурна до готовност.

Изваждаме курабийките върху равна повърхност да изстинат. Слепвате ги по две с шипков мармалад и ги овалваме в пудра захар.

Съхраняваме ги в плътно затворена кутия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: