Баклава-охлюви

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
2k
3k
50
9k
28/12/2014
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 059
  • Преглеждания за месеца183
  • Преглеждания за седмицата32
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресните кори се разделят на две части, разгънати върху масата. Счуканите орехи се смесват със захарта и канелата, разделят се на две купчини и всяка се поръсва върху една от разгънатите кори.

Корите се навиват на стегнати рула, нарязват се на 12 парчета и се нареждат в намазана с масло тавичка с разрязаната част нагоре. Охлювчетата се заливат с разтопеното масло. Пекат се в умерена фурна.

Охладените баклавички се заливат с горещ сироп, приготвен от водата и захарта, след 15-минутно варене. След 5 часа обърнете охлювчетата, за да се напоят и от другата страна. Сервират се след 24 часа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Georgievaiv
Georgievaiv
21.03.2020 18:31
Изглежда страхотно, обожавам баклава.
0
0
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
21.05.2016 14:51
Падам си по сладките неща. Баклавата е една от тях.
0
0