Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Гъше месо»Печена гъска»Печена гъска с кисело зеле

Печена гъска с кисело зеле

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Печена гъска с кисело зеле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
220 мин.
Общо
255 мин.
Порции
6-7
"Гъска със зеле - ето това е истинска класика. Непременно трябва да се опита"

Необходими Продукти

  • гъска - 1 бр. около 3 - 4 кг
  • кисело зеле - 3 - 4 кг
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъската и я разрежете на две половина, които се натриват с черен, червен пипер и сол. Всяка половина се слага в тавата с кожата надолу. Гъската се пече, докато се стопи мазнината.

Извадете изпечената гъска, а в тавата сложете ситно нарязаното зеле, овкусено с черен пипер на зърна и дафинов лист. Половинките от гъската се слагат върху зелето, но този път с кожата нагоре.

Пече се 1-2 часа в умерено загрята фурна, като от време на време се поръсва с малко вино. Изпечената гъска се разрязва на парчета и се сервира с киселото зеле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: