Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Постни сарми и пълнени пиперки

Постни сарми и пълнени пиперки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Постни сарми и пълнени пиперки
Снимка: Ж Жечева
3 / 4
24/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Истинските лакомници слагат винаги по 2 бидона със зеле - 1 за свинско със зеле и втори само за постни сармички"

Необходими Продукти

  • чушки - 8 бр. сухи
  • кисело зеле - листа
  • боб - 2 ч.ч. сварен
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • джоджен - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 0.5 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в олиото и 2 с.л. вода ситно нарязания лук. Щом се изпари водата, свалете от огъня, добавете ориза, разбъркайте и пържете на слаб огън, докато оризът стане прозрачен. Свалете от огъня, сложете боба и подправките.

С тази смес напълнете измитите и попарени чушки, а със зелевите листа завийте сарми. Наредете ги в тенджера, чието дъно е покрито със зелеви листа.

Притиснете сармите и чушките с чиния с чиния и ги залейте с 3 ч.ч. вряла вода. Варете ястието на тих огън, докато водата се поеме напълно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Николинка
Николинка
Прекрасна рецепта, запретвам ръкави :)
24.12.2014 17:50